Uddannelse

 

I over tyve år har Tapetserer Mette Palsteen uddannet møbelpolstrer-svende. Vi er stolte af at være med til at holde liv i et gammelt håndværk. Vi sætter en ære i at vores lærlinge polstrer med samme omhu og høje kvalitet som for hundrede år siden.

Mette Palsteen har gennem de sidste seks år været Oldermand for Sadelmager- og Tapetsererlauget i København. Sadelmager- og Tapetsererlauget i København er grundlagt i 1460! Det gør det til et af de ældste Laug i Danmark. Som Oldermand har Mette de sidste seks år arbejdet på Laugets indtræden i det 21’ende århundrede.

Sølvmedalje!

I år var vi ekstra stolte da vores lærling Marianne modtog sølvmedalje ved sin svendeprøve og efterfølgende blev hædret med både medalje og legater, ved Haandværkerforeningen i Kjøbenhavns store årlige medaljeuddeling på Københavns Rådhus.

Marianne er nu ansat som svend hos Tapetserer Mette Palsteen, hvor hun fortsætter med at udføre sit håndværk på absolut højeste niveau.

Voksenlærling

Vores nye lærling hedder Christina og er tidligere udlært som herreskrædder, men har valgt at søge nye græsgange som polstrer. Derfor er hun nu i lære som det der hedder voksenlærling. Det er første gang at vi har en voksenlærling på værkstedet og vi må sige at vi er meget positive over for tiltaget!

Det er både inspirerende og praktisk at få en medarbejder med et helt nyt sæt kompetencer ind på værkstedet, og Christina har et kæmpe forspring i det at hun selvfølgelig er rigtig dygtig til at sy og derfor helt fra start har kunnet deltage i udførelsen af konkrete opgaver.

Christina er faldet godt til på værkstedet og vi glæder os til nogle gode år i hendes selskab!