Lærredsvægge

 

I gamle dage, før man begyndte at pudse indvendige vægge op som vi kender det, brugte man lærredsvægge. En lærredsvæg består af lærred der er monteret på en træramme der er monteret på væggen. Nogle gange malede man direkte på lærredet, eller man klæbede papir på lærredet før man malede, og de finere steder spændte man smukt vævet eller trykt stof på.

I Danmark har vi mange historiske og fredede ejendomme, og mange af dem gemmer på lærredsvægge, både i lejligheder, herregårde og slotte. Ved renovering af sådanne ejendomme er det tit nødvendigt at udskifte de gamle lærredsvægge, og det er her vi kommer ind i billedet. Claus Palsteen har mange års erfaring med dette arbejde, og sammen med hans søn Gustav sætter de lærredsvægge op hurtigt og effektivt. Det foregår med traditionelle materialer, præcis som i gamle dage (dog bruges der i dag klammer og trykluft i stedet for hammer og søm). Skal der spændes stof på væggene træder Mette Palsteen til og både leverer og monterer stoffet.

Tilbage

Eksempler på lærredsvægge beklædt med stof.

Eksempel på lærredsvægge i privat ejendom: opsætning af lærred og grundpapir. Resultatet bliver fast og helt glat, og klar til maling eller tapet.