Et moderne møbelpolstrerfirma – med lange traditioner

 

Tapetserer Mette Palsteen er et moderne møbelpolstrer firma med lange traditioner. Mette Palsteen startede hos Svend Petersen i 1988 i Classensgade 31, der selv startede i 1968 i Baron Boltens Gård. Mette overtog firmaet i 1992, og flyttede i 1999 butikken til den nuværende adresse på Willemoesgade 11 på Østerbro.

Firmaet drives af Mette og hendes mand Claus der er snedker. Sammen med deres 5 ansatte udgør de et håndværksmæssigt veluddannet team, der tilbyder restaurering, reparationer og ombetrækning af såvel ældre som nyere kvalitetsmøbler. Netop foreningen af det nye og det gamle er betegnende for firmaet, som holder de bedste håndværksmæssige traditioner i hævd samtidig med at præsentere de allernyeste tendenser indenfor boligindretning.

Ud over at levere kvalitetsarbejde til private kunder, er firmaet kendt for deltagelse i en lang række specialopgaver i forbindelse med restaurering og fornyelse af møbler og inventar til slotte, kirker og offentlige bygninger.

Nedenfor kan du se eksempler på vores arbejde.

Fin gammel Chippendale-sofa, ompolstret fra bunden og betrukket med kundens eget stof.

Frits Henningsen lænestol med fodskammel. Nypolstret fra bunden og betrukket med sort hestehår fra John Boyd.

Sjælden Frits Henningsen lænestol, komplet restaurering af ramme og træværk, nypolstret og betrukket med gul uld fra Svensson.

Gammel rød lænestol, nypolstret fra bunden og betrukket med rød uld fra Svensson.

En gammel buesofa ompolstret fra bunden og betrukket med velour fra Italienske Dedar.

Fire stk. stol nr. 107 fra Slagelse Møbelværk, tilskrevet Viggo Boesen. Ompolstret fra bunden og betrukket med hvid Savak fra Gabriel, samt brun keddersnor.

Vilhelm Lauritsen sofa fra Kongerummet i det gamle Radiohus i København. Del af et sæt med to stole og en puf (se billede). Nypolstret og ombetrukket med hvid Savak fra Gabriel.

 

Frits Henningsen sofa i palisander. Nypolstret fra bunden og betrukket med kraftigt uldstof fra Kjellerup Væveriet. På første billede ses snøringen af fjedrene, og det færdige resultat på sidste billede.

Fineret Empire sofa med meget smuk intarsia af citrontræ på stellet. Nypolstret fra bunden og betrukket med sort hestehår fra Emil Rotter.

Frits Henningsen fritstående “kupésofa”, delvist nypolstret og betrukket med hvid Savak og læderkedder.

Original Louis XVI – stol, nypolstret og betrukket med stof fra Edmond Petit.

Viggo Boesen’s “Lille Petra” ompolstret fra bunden og betrukket med hvid Savak fra Gabriel.

 

Originale Rokoko-stole, nypolstrede og betrukket med Italiensk silke fra Rubelli.